Al doilea viceprimar al Timișoarei, ales în 19 ianuarie. Sunt aproape patru luni de la alegerile locale

viceprimar

19 ianuarie – data de la care PMT ar putea avea, în sfârșit, al doilea viceprimar. Adică la aproape patru luni de la alegerile locale. Ruben Lațcău, care a preluat temporar atribuțiile lui Dominic Fritz, bolnav de Covid, a convocat plenul.

La PMT a ajuns joi, 14 ianuarie, validarea mandatului lui Ioan Szatmari (PSD), cel care îi ia locul lui Sebastian Răducanu, devenit senator. După ce a trecut și perioada legală de contestații, Judecătoria Timișoara a validat mandatul. Sunt îndeplinite astfel condițiile pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar. Potrivit OUG 190 / 2020, „alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului de către toți consilierii județeni/locali”.

În aceste condiții, viceprimarul Ruben Lațcău, care exercită temporar atribuțiile primarului, a convocat ședința CL. Pe ordinea de zi se află alegerea celui de-al doilea viceprimar. Se întâmplă la exact două săptămâni de când a fost convocat un alt plen, anulat însă, pentru că nu exista validarea lui Szatmari. Plenul va avea loc marți, 19 ianuarie, de la ora 17, în sala Filarmonicii Banatul.

Alegerile locale au avut loc în 27 septembrie. Ruben Lațcău (USR) a fost ales viceprimar la jumătatea lunii noiembrie. Acum ar trebui ales și Cosmin Tabără, de la PNL.