AJF Timiș, fără cap și fără picioare. Romeo Malac și Florian Mierea, suspendați de anul trecut

O vorbă din popor spune că unde nu-i cap, vai de picioare. Dar ce se întâmplă când din ecuație lipsesc… și capul, și picioarele? Se pare că după acest scenariu își desfășoară activitatea Asociația Județeană de Fotbal Timiș, care are președintele și secretarul general suspendați.

Romeo Malac

Romeo Malac, centru, și Florin Mierea, dreapta, șefii suspendați ai AJF Timiș

Pandemia a dat peste cap mai toate activitățile, iar de probleme nu a scăpat nici fotbalul mic din Timiș. De un an, în cadrul Asociației Județene de Fotbal se întâmplă lucruri greu de înțeles și mai greu de explicat. Practic, din august 2020, AJF Timiș își desfășoară activitatea cu președintele Romeo Malac și secretarul general Florian Mierea suspendați. Sursele noastre spun că, de fapt, este vorba despre autosuspendări.

Cei doi oficiali ai AJF Timiș sunt suspendați din funcții timp de 11 luni, de la 31 august 2020 până în 31 iulie 2021. În aceste condiții, orice act oficial sau proces-verbal semnat de oricare dintre cei doi devine nul! În toată această perioadă s-au desfășurat competiții oficiale, au avut loc promovări care au fost validate (nu se știe de cine), suspendări de jucători, amenzi pentru echipe și întâlniri oficiale la care cei doi au participat, chiar suspendați fiind.

Suspendat, dar a mers la adunarea generală a FRF

Cluburile din județul Timiș nu au primit nicio informare despre suspendarea lui Romeo Malac. Potrivit site-ului AJF, Malac și Mierea sunt bine mersi în funcții.

În aceste condiții, Malac și Mierea sunt pasibili și de plata unei amenzi usturătoare, conform articolului 260, al. 1, litera e2 din Codul Muncii, care spune că „primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați în perioada în care acesta/aceștia are/au contractul individual de muncă suspendat, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei”.

În 28 iunie 2021 a avut loc adunarea generală a FRF, la care a participat și Romeo Malac. Acesta nu putea fi prezent la eveniment decât „pe persoană fizică”, fiind, repetăm, suspendat din funcția de președinte al AJF. Și nu e singura nebuloasă din activitatea lui Romeo Malac în ultimul an. Conform declarației de avere, el a încasat 18.157 de lei de la AJPIS (ajutor COVID), după ce a declarat pe proprie răspundere, în plină pandemie, că nu are o altă sursă de venit decât cea de la AJF Timiș, unde e angajat cu jumătate de normă.

A primit și ajutor de pandemie

Surpriza vine însă din aceeași declarație de avere, unde Malac a trecut 50.900 de lei, încasați în calitate de angajat la Direcția Prestări Servicii a CJT Timiș. Romeo Malac va trebui să returneze AJPIS suma de 18.157, dacă e să dăm credit OUG 32/2020, art XV, care spune că „liber profesioniști pot beneficia de decontarea indemnizației de la Stat în sumă fixă de 4.072 lei brut. Reținem că dacă persoana fizică are și un contract de muncă activ cu normă întreagă atunci pe PFA nu i se va mai restitui indemnizația”.

Reprezentanții cluburilor afiliate la AJF Timiș așteaptă lămuriri în privința acestor neclarități, iar adunarea generală a AJF din 31 iulie, zi în care îi expiră lui Romeo Malac suspendarea pare cel mai potrivită moment.

About Post Author