Aida Szilagyi a demisionat din CL Timișoara. După ce instanța a decis că a făcut ilegal un bloc

aida szilagyi

sursa foto: Facebook / Aida Szilagyi

Aida Szilagyi, care și-a făcut ilegal bloc dintr-o casă, a demisionat din Consiliul Local Timișoara. Instanța a admis solicitarea unor vecini ai acesteia, care cereau anularea autorizației de construire.

„Aleg să mă retrag din Consiliul Local in urma deciziei finale a instanței prin care sunt anulate autorizațiile de construcție emise pentru clădirea noastră, in anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicații. Am intrat în politică pentru a-mi pune experiența și cunoștințele în slujba comunității și pentru a contribui la un oraș mai verde, ceea ce am și făcut în acești doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în CL următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanței, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local și în administrație”, a transmis Szilagyi.

Liberalii ceruseră și ei demisia lui Szilágyi. Ei solicită, de asemenea, primarului Dominic Fritz să emită rapid decizia de demolare a construcției ilegale. „Am pierdut demult numărul gafelor politice și administrative pe care Dominic Fritz și colegii săi de partid le tot produc și care inevitabil afectează grav imaginea orașului nostru. «Revoluția bunei guvernări» sau «Hotărâți să schimbăm România» – două dintre sloganurile USR – rămân doar vorbe pe hârtie? Legea trebuie să fie lege pentru toți cetățenii”, a transmis președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Ce zice instanța

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat luni soluția definitivă în procesul în care vecinii Aidei Szilagyi au cerut anularea autorizației de construire prin care aceasta și soțul ei au transformat ilegal o casă în bloc cu nouă apartamente. În iunie, Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză reclamanților.

„Respinge recursurile formulate de recurenţii-pârâţi Municipiul Timișoara, prin primarul municipiului Timișoara, Szilagyi Sorin-Nicolae și Szilagyi Aida-Sorina împotriva sentinţei civile nr. 534/14.06.2022, pronunţată în dosar nr. 2158/30/2018, de Tribunalul Timiş, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Pârvu Cosmin Alexandru și Pârvu Mihaela Lavinia”, sună motivarea instanței.

Potrivit ultimei declarații de avere, Aida Szilágyi deține, împreună cu soțul ei, șapte terenuri intravilane, trei case și două apartamente, din care unul în Olanda, la Enschede. Are și trei mașini, dar și bijuterii de 5.000 de euro. Ea este cel mai înstărit consilier local din partea USR.

About Post Author