15 ianuarie 2021

Adriana Babeți, lecție de română live. „Femeia în roșu”, în programul eLibrăria

adriana babeți

Prima lecție de literatură română pentru elevi din proiectul eLibrăria va fi transmisă miercuri, 30 septembrie, de la Timișoara. Adriana Babeți va coordona cursul, pe tema romanului „Femeia în roșu”.

Asociația Sfera Timișoarei a demarat, anul trecut, un proiect digital prin care 50 de cărți de referință din literatura română și tot atâtea lecții de literatura română sunt înregistrate în format audio/video și „urcate” pe website-ul și aplicația eLibrăria. Aplicația conține cărți audio din programa pentru bacalaureat, este gratuită și poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Cărțile audio se adresează în primul rând elevilor cu deficiențe de vedere, dar și celor care acum se află acasă și trebuie să-și găsească resurse educaționale digitale. La realizarea aplicației participă activ elevii de la Colegiul Național „C. D.Loga”, care asigură și ilustrația grafică a aplicației.

Despre „Femeia în roșu”

Miercuri, 30 septembrie, între orele 17 și 18,30, va fi transmisă live pe pagina Facebook a Asociației Sfera Timișoarei prima lecție de literatura română pentru elevi înregistrată audio/video. Adriana Babeți este cea care o coordonează, tema fiind romanul „Femeia în roșu”, inclus în programa de studiu pentru bacalaureat.

Adriana Babeți este unul dintre cei trei autori ai romanului „Femeia în roșu”, alături de Mircea Nedelciu și Mircea Mihăieș. Lecția de română va fi chiar în locul unde s-a născut romanul și va putea fi ulterior vizionată gratuit pe platforma digitală eLibrăria.ro.

„Cu această inițiativă, vom continua proiectul eLibrăria, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, al Consiliului Județean Timiș și al Primăriei MUnicipiului Timișoara, împreună cu Liceul Teoretic Special Iris, Colegiul Național C.D. Loga, In-tuition.ro, Editura Humanitas și librăriile Cărturești”, spune Mirela Olariu, de la Asociației Sfera Timișoarei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: