Adrian Ghenie, solo show la Timișoara. Din aprilie, la Art Encounters

adrian ghenie

„Corpul imposibil (The Impossible Body)” este prima expoziție personală lui Adrian Ghenie în România, după 14 ani. Se întâmplă de la finele lunii aprilie, la Fundația Art Encounters. Expoziția va conține o nouă serie de desene și câteva picturi.

Adrian Ghenie este unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, cunoscut mai cu seamă datorită picturilor sale inspirate de subiecte istorice și figuri importante ale secolului XX. Vernisajul expoziției „Corpul imposibil” are loc în 20 aprilie, de la ora 18, la Pavilionul ISHO, în prezența artistului și a echipei Fundației Art Encounters.

Expoziția va cuprinde o nouă serie de desene și câteva picturi, create special pentru această expoziție și expuse în premieră absolută la Timișoara. Fundația Art Encounters organizează, de asemenea, în 21 aprilie, de la ora 18, un eveniment special Meet the Artist, care va include un tur ghidat realizat de Adrian Ghenie împreună cu Diana Marincu, curatoarea expoziției.

„Artistul ne va prezenta noi lucrări, inspirate de perioada pandemiei și de izolarea în spațiul domestic, când singura legătură cu lumea avea loc prin dispozitivele digitale. tehnologia, cu social media, cu propriul corp și cu timpul. Accesul la tehnologie și mediul digital ne face, în mod aparent, cel puțin, să fim conectați permanent și legați la o rețea colectivă, rămânând în același timp tot mai singuri”, afirmă directorul artistic al Fundației Art Encounters, Diana Marincu.

Expoziția poate fi vizitată până în 18 iunie în incinta Pavilionului ISHO, între orele 12 și 18, de miercuri până duminică, accesul fiind gratuit. Expoziția va beneficia și de un program de mediere care va fi anunțat pe parcurs de Fundația Art Encounters.

About Post Author