2 iulie 2020

Admiterea la Arhitectură, exclusiv online. Cu interviu pe Zoom

arhitectura

Tinerii care vor să devină, de la toamnă, studenți la Arhitectură vor trece printr-un examen mai altfel. Adică unul online, compus din portofoliu și interviu.

În sesiunea iulie 2020, înscrierea și examenul de admitere la programele de studiu ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universității Politehnica, specializarea Arhitectură (licență cu master integrat, 6 ani), respectiv Mobilier și Amenajări de Interior (licență, 3 ani) se vor desfăşura în format online.

Candidații se pot înscrie printr-o aplicație specială. După validarea documentelor, fiecare va primi un cod de identificare care va fi folosit pe toată durata concursului până la afişarea rezultatelor. Examenul de admitere este alcătuit din două componente: portofoliu + interviu. Portofoliul trebuie să cuprindă două lucrări cu tematică la alegere, dar relevante pentru preocupările candidatului, și cinci planșe pe format A3 şi care conţin exclusiv elemente grafice cu tematică stabilită în funcţie de programa de admitere, disponibilă detaliat pe site-ul facultății, în secțiunea dedicată admiterii.

Scopul interviului este de a oferi candidatului posibilitatea de a-și argumenta conținutul portofoliului transmis. Participarea la interviu este condiționată de promovarea etapei de portofoliu. Interviul se va desfăşura online pe platforma de comunicare audio-video Zoom,. El se va referi la conţinutul portofoliului şi realizarea acestuia, motivarea alegerii domeniului de studiu arhitectură/ mobilier şi amenajări de interior și un răspuns pentru o situaţie dată. Media finală de admitere va fi calculată cu o pondere a mediei de Bacalaureat de 30%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: