Adjudecat. Omul de afaceri Dan Dinu și-a cumpărat bijuterie pe roți: Ford Mustang Fastback

mustang

sursa foto colaj: Artmark

Omul de afaceri timișorean Dan Dinu este proaspătul posesor al unei super-mașini de colecție. A cumpărat-o joi seară, la o licitație organizată de o casă de licitații din București și a anunțat pe Facebook că „Baby is home”.

Excentricul omul de afaceri Dan Dinu a postat joi seară pe Facebook o fotografie cu un Ford Mustang albastru. A însoțit imaginea cu un mesaj simplu: „Baby is home”. Ceea ce Dinu numește acum „baby” este, de fapt, o mașină de colecție, licitată joi seară în București.

Vorbim despre un Ford Mustang GT Fastback din 1967, care a avut un preț de pornire de 40.000 de euro. Timișoreanul a cumpărat-o cu 70.000 de euro. Coupe-ul are 242 cai putere și cutie automată. „Automobil complet restaurat la standarde muzeale. Vopsea perfectă cu o schemă de culori celebră pentru mașinile sport americane, albastru cu dungi duble longitudinale albe. Varianta sport a modelului”, sună prezentarea bijuteriei pe patru roți. Acest model a fost, la momentul apariției, una dintre cele mai rapide automobile de serie din lume, cu o viteză maximă de 214 km/h. Mustangul cumpărat de Dan Dinu are atestat de vehicul istoric și ITP valabil până în 2024.

Modelul Ford Mustang este produs din 1964 și, în primul an, a fost vândut în 400.000 de exemplare. Mașina cu numărul 1 milion a fost vândută după doi ani. În 2018, Ford a atins 10 milioane de mașini Mustang.

Omul de afaceri Dan Dinu este un adevărat personaj. S-a judecat cu primăria, care i-a închis temporar un restaurant, și a câștigat în primă instanță procesul. Curtea de Apel a admis însă recursurile ambelor părți și a trimis procesul la rejudecare, la Tribunalul Timiș. În hotelul pe care îl deține Dinu a descins, anul trecut, în pandemie, cu jandarmii, consilierul local USR Ana Munteanu, stârnind un adevărat scandal. Dan Dinu iubește rugby-ul, îl place să călătorească și pare să-și fi descoperit talent de scriitor. Povestirile sale din copilărie, relatate pe Facebook, sunt pline de umor.

About Post Author