Adi Bărar va avea monument în Parcul Alpinet

La aproape o lună de când a propus crearea unei alei a muzicienilor, în zona Flora, Corneliu Vaida a făcut un anunț important. Potrivit acestuia, a intrat în linie dreaptă monumentul dedicat lui Adi Bărar.

adi bărar

La finele lunii martie, activistul civic Corneliu Vaida propunea municipalității, prin viceprimarul Cosmin Tabără, ca zona de promenadă de la Flora să fie denumită Aleea Muzicienilor. „Ea să fie dedicată, întru aducere aminte, tuturor muzicienilor timișoreni și bănățeni, care au adus faimă orașului”, spunea Vaida. Acesta propunea și amplasarea unor lucrări care să-i reprezinte pe marii artiști ai Timișoara și Banat. Primul pe listă, Adi Bărar. Potrivit lui Vaida, pe alee ar trebui să se găsească și Luca Novac, dar și Iosif Ivanovici sau Bela Kamocsa.

Acum, Corneliu Vaida spune că lucrurile s-au mișcat foarte repede. Anunțul său vine în ziua în care trupa Cargo împlinește 36 de ani, aniversare umbrită însă de moartea lui Adi Bărar.

„Cargo merge înainte și Adi va fi veșnic în memoria noastră. Am primit confirmarea din partea oficialităților locale că realizarea monumentului dedicat lui Adi a intrat în linie dreaptă. Alături puteți vedea o simulare grafică a monumentului, care va fi realizat de Linda Saskia Menczel”, notează acesta. Lucrarea se numește „Trecere”.

„Sper ca, în viitorul plen, să avem prin HCL Aleea Muzicienilor. Lucrăm la asta, sper să fie gata documentația până atunci”, spune viceprimarul Cosmin Tabără. Monumentul propus de Corneliu Vaida va fi amplasat în rotonda din Parcul Alpinet, la doi pași de Flora. De realizarea lui efectivă, inclusiv de iluminatul artistic, se vor ocupa două firme private.