A venit al treilea tramvai Bozankaya. Al doilea ar trebui să circule de săptămâna viitoare

bozankaya

Turcii livrează tramvaiele către Timișoara așa cum s-au angajat. Al treilea a ajuns la destinație la aproximativ o lună de când a sosit a doua garnitură. Pe traseu e însă numai primul dintre ele.

Tramvaiul Bozankaya cu numărul trei a ajuns la Timișoara. El urmează să fie descărcat vineri seară, în depoul din Piața Badea Cârțan. Momentan, pe linia 1 circulă numai primul dintre cele livrate de producătorul turc, garnitura care a făcut teste toată vara trecută. „Cel mai probabil, al doilea tramvai va ieși pe traseu săptămâna viitoare, când vor fi gata toate actele. Pentru al treilea va mai dura încă două sau trei săptămâni. Cam atât durează până când documentația este pusă la punct”, a explicat, pentru stiridetimisoara.ro, directorul STPT, Patriciu Rușeț.

Primăria Timișoara cumpără, printr-un contract semnat inițial în vara lui 2019, 21 de tramvaie de la Bozankaya. Un tramvai costă 11,58 milioane de lei, iar banii vin, în cea mai mare parte, din fonduri europene. PMT își achită partea de cofinanțare printr-un împrumut luat recent de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

About Post Author