A treia încercare. PMT scoate iar la licitație stadionul lego, cu sumă mai mare

Stadionul Lego

Primăria Timișoara reia licitația pentru proiect tehnic și execuție la noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului. E a treia încercare, iar oferta financiară a fost suplimentată cu 12 milioane de lei.

A doua licitație pentru construirea stadionului lego din Calea Buziașului a fost anulată în luna iulie. Au fost interesate 11 firme, dar niciuna nu a depus ofertă. Prima a avut aceeeași soartă în februarie. Oferta a crescut de la 87,3 milioane de lei, cu TVA, la 109,8 milioane, cu TVA.

PMT încearcă a treia oară. Suma a ajuns la 121,68 milioane de lei cu TVA, din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri. Lângă viitoarea arenă vor fi amenajate un parc cu loc de joacă și o parcare. Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Durata contractului este de 31 de luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 31 octombrie.

About Post Author