A sunat la 112, să anunțe că e sechestrată, alături de încă două femei

telefon

foto: Arhivă

Trei etiopience care voiau să ajungă în Germania au fsot salvate de polițiști la Timișoara. Ele fuseseră sechestrate într-un apartament de un bărbat care voia mai mulți bani decât oferiseră acestea.

În urmă cu două zile, la 112 a fost primit un apel de la o femeie, cetățean străin, care anunța că s-ar afla, împotriva voinței ei, într-o casă din Timișoara, în apropierea unui service. Apelul a fost însă întrerupt brusc, fără ca oamenii legii să mai poată lua legătura cu femeia.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș au început să facă cercetări și au identificat, în primă fază, proprietarul telefonului de pe care a fost efectuat apelul. Era vorba despre un bărbat de 28 ani, cetățean sudanez, care a fost ulterior depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr. Acesta a condus oamenii legii la un apartament de la etajul 10. Acolo se aflau trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, dar și opt bărbați, toți din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani.

În urma audierilor s-a stabilit că una din cele trei femei este cea care a sunat la 112. Toți cei 12 migranți voiau, de fapt, să plece ilegal spre Occident și așteptau momentul potrivit pentru asta. „Cele trei femei ar fi fost ținute fără voința lor în apartament de către unul dintre bărbați, în vederea obținerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele trei femei pentru a ajunge în Germania. Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz”, a transmis IPJ Timiș.

Cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

About Post Author