A murit Sorin Frunzăverde

frunzăverde

Unul dintre cei mai importanți politicieni din vestul României a încetat din viață duminică, 3 noiembrie. Sorin Frunzăverde a murit, la Reșița, după o îndelungată suferință.

Potrivit reper24.ro, Sorin Frunzăverde a încetat din viață la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Născut în 1960, el a fost unul din cei mai influenți politicieni din România. A fost, timp de mai multe mandate, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și ministru. Membru al Partidului Democrat, în perioada 1997-2000, Sorin Frunzăverde a fost ministrul al Apelor și Pădurilor, al Turismului și al Apărării Naționale. A fost și deputat PD, în intervalul 2000-2004, dar și europarlamentar.

În 2015 a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzația că și-ar fi folosit influența de președinte al forului județean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014. A fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în 2016, moment în care s-a și retras din viața publică.

About Post Author