A murit profesorul Nicolae Pușcașu, sufletul Palatului Copiilor

nicolae pușcașu

Prin mâna lui au trecut, de-a lungul timpului, mii de copii care au învățat, de drag, ce e muzica. Grupul Flores, pe care l-a fondat, a fost, ani la rând, un reper al Timișoarei. De acum însă, despre profesorul Nicolae Pușcașu se vorbește la trecut.

„Diplome, ore de muzică, spectacole, turnee, festivaluri, apariții televizate, emisiuni de radio, colaborări cu artiști de muzică ușoară din țară, lecții de pian și nenumărate piese am adunat în cei șapte ani cât mi-a fost dascăl! Primul meu dascăl în muzică! Ne-a învățat să fim uniți, să fim prieteni și chiar trecându-i prin mână mii de copii, ne știa pe fiecare în parte, cu părinți, cu bunici; ne iubea! Copilăria mea e legată de grupul Flores, de unde am rămas cu prieteni pe viață și cu cele mai frumoase amintiri! Cu siguranță toate îi sunt datorate domnului profesor Nicolae Pușcașu!”, a scris, pe Facebook, solista de muzică populară Doriana Talpeș.

În primăvară, prietenii profesorului Nicolae Pușcaș făceau apel la cei care puteau dona sânge în sprijinul acestuia. Boala însă a fost, de această dată, mai puternică, iar îndrăgitul dascăl s-a stins din viață. Nicolae Pușcașu era, de multă vreme, directorul Palatului Copiilor din Timișoara, instituție pe care a încercat s-o facă mereu cât mai prietenoasă și mai atrăgătoare pentru cei mici. Asta, indiferent de condițiile grele în care a trebuit să-și desfășoare activitatea. În urmă cu 23 de ani, Nicolae Pușcașu a fondat grupul Flores, prin care au trecut sute de copii talentați. În 2012, prof. Pușcașu a primit Premiul de Excelență al Municipiului Timișoara. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)