A murit Nelu Ploieșteanu. Era internat de două săptămâni, cu Covid

Cântărețul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață. Avea 70 de ani și, de două săptămâni, era internat în stare gravă, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Nelu Ploieșteanu

„Din păcate, maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”, au anunțat, pe Facebook, cei de la SMURD București. Artistul era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca, fiind diagnosticat cu Covid-19. Afecțiunile preexistente au complicat însă evoluția bolii. Ploieșteanu, care împlinise 70 de ani în luna decembrie, era internat în secția de Terapie Intensivă.

Născut pe 16 decembrie 1950, pe numele real Ion Dumitrache, cânta încă de la 18 ani, în satul natal din Prahova. Atunci și-a luat numele de scenă Nelu Ploieșteanu. În 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început colaborarea cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”.

După 1990 a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. (sursa foto: www.stirileprotv.ro)