A murit Bujor Hariga, unul dintre cei mai iubiți muzicieni ai Timișoarei

bujor hariga

Bujor „Hari” Hariga, unul dintre cei mai iubiți artiști ai Timișoarei, a plecat din această lume sâmbătă după-amiază. În urmă cu o lună primise, alături de colegii și prietenii de o viață din trupa Pro Musica, Ordinul Naţional Pentru Merit.

„Drum bun, tata! Cu zâmbetul pe buze, chitara în brațe, gluma pe vârful limbii, șapca pe cap și papagalul pe umăr, așa să îl ținem minte toți pe Grigore-Bujor Hariga. Un om puternic, care până în ultima clipă a luptat și a bătut prognozele. A plecat dintre noi cu sufletul împăcat, să lucreze la o compoziție muzicală în cer, un solo de chitară pentru îngeri. Nu e ocazie tristă, ci o ușurare trupească și o împlinire sufletească pentru un om fain, un tată exemplar și un artist desăvârșit”, a scris, pe Facebook, Ioana Roosendaal, fiica artistului.

Grigore-Bujor Hariga era considerat unul dintre cei mai mari chitarişti ai României și a fost, ani la rând, profesorul de chitară al multor muzicieni recunoscuţi. La începutul anului îi fusese conferit titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei, iar în 28 martie primise Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Cavaler, distincţie conferită de preşedintele Klaus Iohannis, alături de colegii din trupa Pro Musica.

„Vestea asta m-a zdruncinat. A murit Hari. Bujor Hariga. Pur și simplu nu-mi vine să cred. Ce om fain , ce om bun a fost! Eu l-am perceput întotdeauna ca un fel de gentleman printre muzicienii anilor 80 cu care aveam de-a face. Si am avut cu mulți de-a face. Hari a fost un tip altfel. Prin mâna lui au trecut mulți chitariști din Timișoara. Când îți explica ceva, emana o căldură de-ți făcea plăcere să-l asculți. La Pro Musica eu eram cu vreo 10 ani mai tânăr decât cel mai tânăr dintre ei, un puști de fapt. Cu Hari am avut o relație umană aparte față de restul trupei, multe am învățat de la el (…) Sper mult că e bine acolo unde e acum. O sa-mi lipsească. O să ne lipsească, mai bine zis”, a scris, pe Facebook, Christian Podratzky.

Și nu e singurul pentru care plecarea lui Hari lasă în urmă un mare gol:
„Cuvintele sunt de prisos. Drum lin, dragul meu Grigore-Bujor Hariga” – Horea Crișovan; „Drum bun, Grigore-Bujor Hariga! Mulțumesc pentru Muzică, pentru vorbele întotdeauna blânde și calde, pentru bucuria că m-ai primit la câte un session alături de tine. O să-ți ducem dorul…” – Mirela Iacob; „Azi ne-a părăsit unul dintre cei mai mari și reprezentativi artiști ai Banatului. Grigore-Bujor Hariga a fost și un om extraordinar, cum puțini sunt. Maestre, odihnește-te în pace și liniște – Răzvan Munteanu; „A plecat în lumea fără dor Grigore-Bujor Hariga. Să-i fie somnul lin și îngerii aproape” – George Găină.

About Post Author