21 ianuarie 2021

A murit actrița Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei

sursa foto: www. dcnews.ro

Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit. Avea 87 de ani și, în ultimele zile, a fost ținută în viață de aparate.

Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață marți noapte. Ea ajunsese vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. „A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară”, declara purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Diana Cimpoeşu.

Noaptea trecută, reprezentanții spitalului au anunțat că actrița a murit în jurul orei 2.00. „Deși echipa medicală din spitalul Sf Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte”, se arată într-o informare a spitalului.

Draga Olteanu Matei s-a născut în Bucureşti, în 24 octombrie 1933. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” în 1956. În septembrie acelaşi an, a debutat în piesa „Ziariştii”, de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990 a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Cu o carieră care se întinde de-a lungul a peste cinci decenii, Draga Olteanu Matei a jucat zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: