7 aprilie 2020

A început șantierul la Centura de Sud. 40 de oameni pe teren deocamdată / FOTO

centura de sud

La un an și trei luni de la semnarea contractului de execuție, Tirrena Scavi S.p.A. poate începe lucrul la Centura de Sud, amplasamentul a fost predat miercuri dimineață. Șantierul pornește cu „decopertarea stratului vegetal” între DN6 și Canalul Bega.

„În urma emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru proiectul «Varianta de Ocolire Timișoara Sud» s-a făcut predarea amplasamentului de la CNAIR SA – DRDP Timișoara, în calitate de reprezentant al Beneficiarului, către Antreprenorul Tirrena Scavi S.p.A. Primele lucrări care se execută sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 și canalul Bega”, a anunțat, miercuri dimineață, DRDP Timișoara.

Dacă vremea va fi bună, săptămâna viitoare începe lucrul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 și realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuția piloților forați. Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajați. Fiecare muncitor va lucra în utilajul propriu, oamenii fiind dotați cu măști de protecție și soluții dezinfectante.

Se lucrează în condiții de stare de urgență

„Am emis ordinul de începere al lucrărilor și predarea amplasamentului pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar și cu vremea nefavorabilă (…) Activitățile de proiectare și de execuție a lucrărilor pe șantiere, precum și activitățile de supervizare a lucrărilor se pot desfășura conform programelor de execuție asumate, cu respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare în vigoare”, a declarat Mariana Ioniță, director general CNAIR.

„Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu șapte luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj DRDP Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și evoluția lucrărilor”, a spus, la rândul lui, Horațiu Simion, director regional regional DRDP Timișoara.

În doi ani trebuie să fie gata

Contractul pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, în lungime de 25,69 km, a fost semnat în decembrie 2018. Executantul este compania Tirrena Scavi S.p.A Contractul are o valoare de 324,1 milioane de lei, cu TVA. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Termenul de 24 de luni a început miercuri, 25 martie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: