A fost reluat șantierul de la Multiplexity. Se schimbă dalele / FOTO

multiplexity

sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Început cu… o pauză, șantierul MultipleXity din curtea Muzeului „Corneliu Mikloși” a fost reluat. Viceprimarul Ruben Lațcău anunță că a cerut constructorului să muncească mai cu spor. Totul ar trebui să fie gata în luna noiembrie.

Șantierul de la Muzeul de tramvaie „Corneliu Mikloși”, faza 1 a proiectului MultipleXity, a început în luna mai. Unicul ofertant, asocierea Rogera Prest Com – Rogera, firme specializate în întreținerea de spații verzi, s-au angajat că fac totul la un preț de 2,38 milioane de lei, cu TVA. De lucrat însă, după predarea amplasamentului, mai mult s-a… stat.

La începutul lunii iulie, reprezentanții PMT comunicau, la solicitarea noastră, că „sunt unele probleme cu materialele, constructorul a făcut comandă și așteaptă livrarea lor”. Acum, șantierul a fost, în sfârșit, reluat.

Se schimbă dalele

„Am cerut azi constructorului de la MultipleXity (zona Nord) să crească ritmul de execuție (…) Suntem la zi cu plățile pe proiectele de infrastructură culturală și ne așteptăm ca și firmele să-și respecte graficele. Mobilizarea pe șantier e bună în ultimele zile și vrem să vedem asta și până în noiembrie, când e termenul de finalizare”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău. Potrivit acestuia, se lucrează la schimbarea dalelor din curtea muzeului. Piatra cubică de aici va fi refolosită „în alte proiecte”.

Curtea muzeului de tramvaie va fi reamenajată. Este vorba despre 2.400 mp de suprafață pavată cu piatră naturală, peste 1.000 mp de suprafață vegetală, 19 arbori, un adăpost pentru bicicletă, 15 cadre pentru biciclete, cinci bănci din piatră, trei coșuri de gunoi cu scrumieră, două coșuri pentru reciclarea gunoiului, o cișmea și patru stâlpi de susținere cabluri tramvai și iluminat. Muzeul „Corneliu Mikloși” este singura parte din viitorul MultipleXity care ar putea folosită integral în 2023. Proiectarea pentru zona cealaltă se apropie de final, după doi ani.

About Post Author