A fost redeschis Parcul Botanic. Mai durează până se aprinde și lumina

parcul botanic

sursa foto: Facebook / Primăria Timișoara

Închis pentru public în luna august, Parcul Botanic poate fi din nou traversat. Lucrările pentru introducerea iluminatului nu au fost încă finalizate. Șantierul este finanțat din POR 2014 – 2020 și costă 2,5 milioane de lei.

„Porțile Parcului Botanic sunt din nou deschise. Proiectul de introducere a iluminatului în unul din parcurile emblematice ale Timișoarei continuă. Au fost montați stâlpii și urmează configurarea instalațiilor electrice, testarea și reglarea corpurilor de iluminat cu LED”, transmite primăria.

Practic, mai trebuie ca toți cei 219 stâlpi să fie și conectați la rețeaua electrică. Proiectul prevede, de asemenea, extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3.400 de metri, realizarea unei rețele electrice subterane (LES), alimentarea rețelei electrice, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune. La finalul lucrărilor, parcul va avea un sistem de iluminat cu un consum energetic redus.

Valoarea totală este 2,47 milioane de lei, cu TVA. Lucrează aici Elbi Energy Projects SRL. Licitația a pornit în iulie 2020, dar, după două contestații, contractul propriu-zis a fost semnat abia în septembrie 2021. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%. Termenul de execuție este de șase luni.

About Post Author