91 de milioane de lei din PNRR, pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în patru spitale din Timiș

spitale

foto: Unsplash / Olga Kononenko

Trei spitale din Timișoara și unul din județ vor primi bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de peste 91 de milioane de lei, care trebuie folosiți exclusiv pentru proiecte de reducere a infecțiilor intraspitalicești.

Cei mai mulți bani, adică 29,6 milioane de lei, vor merge către Spitalul Județean. „Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea cererilor de finanțare depuse prin PNRR și destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Astfel, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu» a fost declarat eligibil pentru o finanțare de 29 de milioane de lei, Spitalul Clinic Judetean de Urgență «Pius Brânzeu» – 29,6 milioane și Institutul de Boli Cardiovasculare – 19 milioane de lei. Din judetul Timiș, a mai fost selectat pentru finanțare Spitalul Orășenesc Deta, cu 14 milioane”, a anunțat, pe Facebook, deputatul PSD Alfred Simonis.

Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor din spitale, dezvoltarea laboratoarelor de microbiologie și organizarea de saloane moderne, pentru limitarea extinderii germenilor patogeni între pacienți.

About Post Author