90.000 de lei amendă pentru afișe lipite fără autorizație

afișe

O firmă din județul Ilfov a fost amendată de nouă ori de polițiștii locali din Timișoara. Asta, după ce a lipit în tot atâtea locuri neautorizate diverse afișe promoționale. Suma de plată este una consistentă.

Polițiștii locali au organizat, în ultima săptămână, o nouă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația referitoare la amplasarea sistemelor publicitare. Au fost constatate și această dată nereguli, cu precădere pe mari artere precum Calea Șagului, Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Calea Aradului, str. Gheorghe Lazăr, Calea Torontalului sau str. Circumvalațiunii.

Cele mai multe amenzi au fost scrise pe numele unei firme cu sediul în comuna Voluntari din județul Ilfov. Aceasta a pus diverse afișe de promovare a unor evenimente în locuri neautorizate, precum clădiri, garduri, firide de curent electric etc.

„Polițiștii locali au aplicat societății în cauză nouă sancțiuni în valoare de câte 10.000 de lei, conform Legii 185 / 2013. De la începutul anului, au fost aplicate alte 33 de sancțiuni pe linia nerespectării actului normativ menționat referitor la amplasarea de panouri, meshuri, afișe publicitare fie fără autorizație, fie în locuri care nu sunt destinate activităților de promovare”, a transmis, miercuri, PLT.

About Post Author