800.000 lei, pentru proiecte propuse de comunitate în deschiderea TM2023

tm2023

sursa foto: Facebook / Centrul de Proiecte

Primul program de finanțare pentru TM2023 cu bani de la Ministerul Culturii este și ultimul program de finanțare nerambursabilă din acest an. Dacă aveți o idee faină și vreți să fie inclusă în evenimentului de deschidere Timișoara 2023, e momentul s-o treceți pe hârtie. Ați putea primi bani s-o puneți în practică.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoaraa a lansat ultimul program de finanțare nerambursabilă din acest an. Este, în același timp, și primul program din sumele alocate de la Ministerului Culturii. Opening+ completează programul evenimentului de deschidere „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, care va avea loc în intervalul 17 – 19 februarie.

Bugetul alocat este de 800.000 lei. Operatorii culturali care vor să se alăture și să contribuie la acest moment important pentru Timișoara pot depune cererile de finanțare până în 13 ianuarie 2023, AICI.

„Căutăm experimente sonore surprinzătoare și performance-uri, noi moduri de a descoperi orașul, instalații care pun în lumină vecinătăți și comunități diverse din cultura locală. Adu energia și talentul echipei tale, organizează chiar tu acel spectacol, acel party comunitar, acel happening pe care ți-l dorești în cartierul tău”, transmit cei de la Centrul de Proiecte.

O lună și jumătate până la deschiderea TM2023

Weekendul care marchează deschiderea oficială a TM2023 va cuprinde trei tipuri de evenimente: cele curatoriate special pentru această ocazie, componente ale Programului Cultural din dosarul de candidatură și cele propuse de comunitate, prin acest program de finanțare. Proiectele selectate în urma acestui program de finanțare vor contribui la extinderea geografică în cartierele Timișoarei și vor facilita deschiderea spre un public divers.

Weekendul de deschidere va include un program complet de activități culturale, concerte, teatru, expoziții, ateliere deschise în tot orașul, care implică mai mulți operatori culturali locali.

Pe site-ul opening.timisoara2023.eu puteți vedea toate evenimentele care vor avea loc începând din 17 februarie 2023.

About Post Author