70 de spații pentru weeekendul de deschidere TM2023. Se fac verificări pentru siguranța participanților

tm2023

Foto: Arhivă, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

Siguranța celor care vor participa la activitățile din weekendul de deschidere a Capitalei Culturale a fost una dintre temele principale ale Colegiului Prefectural. În prima zi a lunii februarie va avea loc o nouă întâlnire cu toate instituțiile implicate în autorizarea funcționării spațiilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat, în cadrul Colegiului Prefectural de luni dimineața că nu va permite desfășurarea de evenimente din calendarul TM2023 în spații care prezintă riscuri pentru spectatori. ISU nu a primit o listă a acestor spații de la Primăria Timișoara, dar șeful instituției promite că va desfășura verificări la aceste spații, cel puțin cele despre care are informații că vor găzdui evenimente.

Cât de sigure sunt spațiile în care vor avea evenimente în weekendul 17 – 19 februarie, când va avea loc deschiderea oficială a TM2023? Este o întrebare la care a vrut să afle un răspuns luni, la Colegiul Prefectural, Ovidiu Drăgănescu. „Ați primit această listă de la primărie, au fost verificate aceste locații și care prezintă riscurile cele mai mari? Sunt unele care nu sunt avizate pentru incendii sau care prezintă riscurile cele mai mari pentru incendii din punct de vedere a amplasării scenografiei etc?”, a întrebat subprefectul.

Răspunsul a venit de la șeful ISU Timiș. „În cadrul planului propriu de măsuri am întocmit și este un punct separat în care vom efectua deplasări la toate aceste obiective. Lista nu am primit-o (…) dar, în principiu, nu vom permite desfășurarea de activități în locurile care vor prezenta un risc pentru producerea incendiilor sau de producerea altor situații de urgență”, a spus Lucian Mihoc.

La 1 februarie se va ști mai mult

„Ni s-a solicitat să trimitem o listă cu toate spațiile cu zece zile înainte de wekendul de deschidere (acesta este programat în perioada 17 – 19 februarie – n.r.). Noi am trimis deja această listă și am și avut două întâlniri cu reprezentanții instituțiilor cu rol de control, inclusiv ISU. Următoarea întâlnire este programată miercuri, 1 februarie, și după aceasta putem oferi mai multe detalii. În anii trecuți am avut, de asemenea, alte trei întâlniri pe teme similare cu reprezentanții acestor instituții” spune Anderka Iancea, purtătorul de cuvânt al Centrului de Proiecte.

Deschiderea oficială a Programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii include 70 de spații, mai mari sau mai mici, pentru toate evenimentele pregătite în weekendul respectiv.

About Post Author