62 de milioane de euro, despăgubirile după incendiul de la Frigoglass

frigoglass

foto: Arhivă

Producătorul de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass a obținut despăgubiri de aproape 62 milioane de euro după incendiul din iunie 2021. Fabrica ar putea fi redeschisă anul viitor.

Compania din Grecia a ajuns la un acord cu asigurătorii HDI Global și AIG, pentru o despăgubire netă totală de 61,6 milioane de euro după incendiul de la Timișoara, potrivt profit.ro. Frigoglass a încasat deja 50 milioane de euro din asigurare. Diferența va fi achitată după ce va fi făcută dovada cheltuielilor cu reconstrucția și achiziția de echipamente. Frigoglass a reluat parțial activitatea de producție în toamna trecută, după ce a închiriat o hală într-un parc industrial, Lucrările de reconstrucție au început în luna mai și ar trebuie să fie finalizate în prima parte a anului 2023.

Fabrica Frigoglass a fost distrusă la începutul lunii iunie 2021, după izbucnirea unui incendiu la o una dintre hale. Flăcările au ars generalizat pe o suprafață de circa 10.000 mp și au fost stinse după mai multe ore.

Ancheta făcută de o comisie din care au făcut parte specialiști din cadrul ISU Timiș, IPJ Timiș și reprezentanți ai companiei a stabilit că „incendiul a fost inițiat în zona laboratorului de testare a halei de producție. Cauza probabilă care a generat incendiul este efectul termic al curentului electric (cablu electric defect)”.

About Post Author