16 ianuarie 2021

6 săptămâni, 6 filme, la Faber. Cinemateca TIFF, prima dată la Timișoara

tiff

Cinemateca TIFF vine pentru prima dată la Timișoara, într-un spațiu cultural nou. Se întâmplă la Faber, în perioada 10 septembrie – 22 octombrie. Va fi un film pe săptămână, proiectat în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare.

Joi, 10 septembrie, începe la Timișoara, pentru prima dată, Caravana TIFF. La Faber, în fiecare săptămână, sunteți invitați să descoperiți cele mai așteptate titluri ale anului. Veți putea vedea filme multi-premiate, într-o selecție din care nu vor lipsi câștigătorul Premiului secțiunii Zilelor Filmului Românesc și filmul distins cu Premiul pentru regie la TIFF 2020.

Proiecțiile vor fi organizate exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare. Biletele vor putea fi cumpărate de aici. Acesta este programul:

Joi, 10 septembrie

Acasă, regia Radu Ciorniciuc
România, Germania, Finlanda, 2020 | 86′
În sălbăticia din Delta Văcărești, nouă copii împreună cu părinții lor au trăit în armonie cu natura timp de 20 de ani – până când au fost forțați să facă tranziția către marea junglă urbană a Capitalei.
Premiul secțiunii Zilele Filmului Românesc la TIFF; Premiul pentru Cea mai bună imagine la festivalul de la Sundance, Premiul special al juriului la festivalul de la Salonic, Premiul „Human Rights” la festtivalul Sarajevo IFF.

Joi, 17 septembrie

Patrick, regia Tim Mielants
Belgia, Olanda, 2019 | 97′
Patrick este omul bun la toate în tabăra de nudişti a tatălui său. Bărbatul îşi rătăceşte ciocanul favorit şi e gata să nu lase niciun cotlon necercetat pentru a-l regăsi. Şi când tatăl său moare, misiunea lui Patrick capătă repede dimensiuni existenţiale…
Premiul pentru regie la TIFF 2020 și la Karlovy Vary 2019.

Joi, 24 septembrie

Ținutul/ The County, regia Grímur Hákonarson
Islanda, Danemarca, Germania, Franţa, 2019 | 92′
Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influentei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă.

Joi, 8 octombrie

Madre, regia Rodrigo Sorogoyen
Spania, Franţa, 2019 | 129′
A trecut un deceniu de când fiul de şase ani al Elenei a dispărut fără urmă. Femeia întâlneşte un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei, iar cei doi vor începe o relaţie cu urmări neaşteptate.
Premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Festivalul de la Veneţia, 2019.

Joi, 15 octombrie

Servants, regia Ivan Ostrochovský
Slovacia, România, Cehia, Irlanda, 2020 | 78′
1980. Michal şi Juraj studiază la un seminar teologic din Cehoslovacia totalitară. Fiecare seminarist trebuie să decidă: va colabora cu regimul comunist sau va refuza, devenind astfel ţintă a supravegherii draconice a poliţiei secrete.
Premiera mondială la Berlinale 2020, în secțiunea Encounters.

Joi, 22 octombrie

DAU Natasha, regia Ilya Khrzhanovsky
Germania, Ucraina, Marea Britanie, Rusia, 2020 | 138′
Un experiment unic în cinematografie, filmat timp de câțiva ani într-un studio imens în Ucraina, unde viața în societatea stalinistă a fost recreată în detaliu și unde mii de oameni au fost angajați să trăiască 24 de ore din 24. În primul film din serie, Natasha este şefă la cantina unui institut secret de cercetări din Uniunea Sovietică.
Ursul de Argint pentru Contribuţie artistică deosebită la Berlinale 2020.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: