5,8 milioane de euro, pentru DJ 691, bucata cu stâlpi de troleibuz. Doar șase luni de șantier

dumbrăvița

CJ Timiș a dat oficial drumul licitației care va stabili firma care va extinde la patru benzi drumul județean care leagă Timișoara de A1, nodul de la Giarmata, prin Dumbrăvița. Este vorba despre porțiunea cu stâlpii de troleibuz. Constructorul va trebui să lucreze în mare viteză, pentru că nu are decât șase luni la dispoziție.

CJ Timiș și Primăria Timișoara par să fi îngropat securea războiului în folosul comunității, cel puțin pentru porțiunea din DJ 691 pe care s află „pădurea” de stâlpi de troleibuz. Pentru ca drumul județean să poată fi extins la patru benzi, este nevoie ca acești stâlpi să fie relocați.

Marți, în plenul CJ a fost aprobată documentația tehnică. Pe SEAP a apărut contractul de „execuție lucrări în vederea realizării obiectivului de investiție publică din cadrul proiectului «Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)» – Lotul 1 – km 2+725 – 5+800”.

Vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări:

  • modernizarea/lărgirea drumului la 2 benzi de circulație pe sens
  • realizarea dispozitivelor de colectare și scurgere a apelor pluviale
  • racordarea cu străzile laterale și amenajarea acceselor la proprietăți, inclusiv amenajarea podețelor laterale pentru continuitatea scurgerii apelor pluviale din zona drumului; – amenajarea sensurilor giratorii, a intersecțiilor semaforizate și a trecerilor de pietoni semaforizate
  • realizare trotuare pe anumite sectoare
  • elemente de siguranța circulației
  • iluminat în sensurile giratorii
  • intervenții la rețele electrice, de gaz, de apă, telecomunicații, etc.
  • intervenții la rețeaua de troleibuz (inclusiv deplantare/ plantare stâlpi de susținere linie de contact)
  • amenajare stații bus – lucrari semaforizare

Termen foarte strâns

Pentru lucrări, firma va prim cel mult 29,3 milioane de lei, cu TVA, dar are la dispoziție doar șase luni să realizeze investiția.

„Lucrările care fac obiectul prezentei proceduri se vor realiza în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către beneficiar, conform documentației de atribuire. Valoarea estimata nu cuprinde contravaloarea cheltuielilor diverse și neprevăzute”, se precizează în același anunț publicat în SEAP.

Ofertele pot fi depuse până în 28 iunie. Dacă nu sunt contestații și contractul este atribuit din prima, oricum termenele sunt aproape imposibil de respectat.

About Post Author