Raul Pătrașcu, pe Facebook: Am deblocat 10,5 milioane de lei, de la Ministerul Sănătății, pentru aparatură

Județean

foto: Arhivă

Noul manager al Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, a anunțat pe Facebook a „deblocat” 10,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, pentru achiziția de aparatură medicală.

„Încă de la începutul mandatului meu în fruntea celui mai mare spital din partea de vest a țării am susținut că sănătatea este deasupra jocurilor politice. Prima dovadă în acest sens este deblocarea celor 10,5 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănății, pentru dotarea cu aparatură a unității sanitare. Iată că încă din prima mea lună de mandat am reușit să deblocăm birocratic și să cheltuim tot bugetul alocat pentru aparatura medicală performantă”, a anunțat, pe Facebook, Raul Pătrașcu. Acesta a fost instalat director al SCJUT în urmă cu câteva săptămâni, în locul lui Marius Craina.
Este vorba, de fapt, despre banii pentru licitații organizate de Craina, numai că banii pentru plata furnizorilor ar fi fost blocați la Ministerul Sănătății. „La fiecare sfârșit de an, fiecare spital județean face o listă de investiții care se supune Ministerului Sănătății pentru aprobare. Cănd am preluat mandatul, deși licitațiile au fost realizate în cursul anului și finalizate, această sumă nu a fost deblocată și era «prinsă» la minister, iar aparatura era «prinsă» la furnizor și nu putea veni către Spitalul Județean. Ultimul termen de deblocare a acestei sume era 10 decembrie. A trebuit să ne mobilizăm, furnizorii au dat garanții că aparatura poate fi livrată înainte de sfârșitul anului”, explică Pătrașcu.

În total, este vorba despre aproximativ 60 de aparate diverse, pentru mai multe secții ale spitalului.

About Post Author