55 de milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitări termice de blocuri. PMT poate lua 5

blocuri

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

Sunt de dat puțin peste 55 de milioane de euro, pentru reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea instalaţiilor de încălzire sau iluminat, achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe. Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest.

Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:

• 5 milioane de euro – pentru primării de municipii reședință de județ
• 2,5 milioane de euro – pentru primării de municipii
• 1,5 milioane de euro – pentru primării de orașe

Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru asociația de proprietari. Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului, iar proiectele pot fi depuse în perioada 26 aprilie 2024 – 26 ianuarie 2025.

Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil AICI.

About Post Author