500.000 euro, pentru amenajări în jurul Palatului Administrativ. CJ Timiș face licitație

CJ Timiș

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Timiș

Consiliul Județean Timiș caută o firmă care să reamenajeze spațiile din jurul Palatului Administrativ. Dă pentru asta cel mult 500.000 de euro, iar șantierul este estimat să dureze nouă luni. Reabilitarea imobilului a fost terminată în 2020.

CJ Timiș a scos la licitație un „contract lucrări pentru «Amenajări exterioare la Palatul Administrativ»”. În principiu, simplificat, este vorba despre reamenajarea trotuarelor, a platformelor, a iluminatului și a spațiilor verzi.

„Lucrările de execuție care fac obiectul prezentei proceduri presupun următoarele: reconfigurarea exterioarelor aferente clădirii Palatului Administrativ se face cu adoptarea unor solutii constructive moderne, creându-se un spatiu urban înnoit, cu caracter deschis și primitor. Se amenajează laturile exterioare ale clădirii spre sud (fațada principală), est (fațada laterală dreapta) și vest (fațada laterală stânga)”, se precizează în anunțul din SEAP.

Trebuie făcute și reparații la finisajele curții interioare dinspre latura vestică a imobilului, zonă care a fost ușor deteriorată în urma lucrărilor de reabilitare a fațadelor, „cu păstrarea soluției adoptate de proiectant (2010)”. În zona dinspre Piața Eftimie Murgu va fi amenajată o platformă de beton cu dimensiunile 4 x 11 m. Acolo vor fi amplasate „două echipamente tip chiller, care fac parte integrantă din noul sistem de încălzire/climatizare al corpului vechi”.

Abia s-a încheiat șantierul anterior

Valoarea estimată a contractului este de aproape 2,5 milioane de lei, sumă care include TVA. Ofertele sunt așteptate până în 12 decembrie. Durata lucrărilor este de nouă luni „de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către beneficiar”. Teoretic, anul 2023, în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, în jurul Palatului Administrativ va fi șantier.

Palatul Administrativ de pe Bd. Revoluției a intrat în reabilitare generală în 2018. La acea vreme, contractul pentru refacerea fațadei, înlocuirea tâmplăriei și a geamurilor și iluminatul arhitectural avea o valoare de 9,3 milioane de lei, bani de la bugetul CJ Timiș.

„Fațada va avea o culoare deschisă, primitoare, se vor face amenajări exterioare, care vor cuprinde și iluminatul arhitectural. Voi urmări cu maximă atenție derularea investiției deoarece este vorba despre una dintre cele mai reprezentative clădiri ale orașului, care va avea un rol important și în cadrul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021”, anunța, pe Facebook, în martie 2018, președintele de atunci al CJ Timiș, Călin Dobra.

About Post Author