50 de vinuri și preparate din România. O carte pentru gurmanzi și curioși

50 de vinuri și preparate din România

Cu ce „merge” un vin bun? E o întrebare la care probabil mulți dintre voi au căutat deja răspunsuri. Poate ați găsit, poate nu, dar există acum o carte care vă poate oferi soluții potrivite și… delicioase.

Cartea semnată de Marilena Ardelean, „50 de vinuri și preparate din România”, a fost publicată la editura italiană Antiga Edizioni. Volumul a fost lansat ieri în Timișoara, în amfiteatrul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu al UVT. Cartea a fost prezentată de profesorul și scriitorul Mircea Mihăieș și are o structură trilingvă, în română, italiană și engleză.

„50 de vinuri și preparate din România” reunește 50 de crame de top din România, fiecare fiind reprezentată printr-un vin selectat de autoare, asociat cu preparate gourmet create de chefi de renume. Printre aceștia, Ana Consulea, Alexandru Dumitru, Radu Dumitrescu, Marco Favino, Radu Ionescu, Chef Nico Lontras, Emilia Maxim, Nicolai Tand sau Mihaela Sava (PrajiturEla).

Pe lângă asocierile gastronomice, cartea include un capitol dedicat enoturismului, recomandând 12 destinații viticole din România, oferind cititorilor o experiență culturală inedită.

„50 de vinuri și preparate din România” este o pledoarie pentru vinurile românești, care merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. La finalul evenimentului de lansare a avut loc o sesiune de autografe, unde participanții au avut ocazia să interacționeze cu Marilena Ardelean și să își împărtășească pasiunea comună.

***

Marinela Ardelean este expertă în domeniul vinurilor și băuturilor spirtoase. Originară din Maramureș, ea a obținut un Executive MBA și un doctorat în marketing cu o teză despre relația dintre brandul de țară și vinul românesc. Este autoarea mai multor cărți despre vinurile românești, cofondatoare a festivalului RO-Wine, creatoare și proprietară a platformei Wines of Romania.

About Post Author