40 de mașini ridicate și aproape 150 de amenzi pentru „bizonii” parcați aiurea / FOTO

poliția locală

Poliția Locală revine la una dintre vechile îndeletniciri: sancționarea șoferilor care își lasă mașinile pe trotuare sau străzi pietonale. Centrul Timișoarei s-a umplut de autovehicule parcate pe unde nici nu gândești.

Polițiștii locali au reînceput să facă verificări în zonele și pe străzile unde parcarea sau staționarea sunt interzise. Unele dintre străduțele din centrul istoric s-au transformat, în ultimele luni, în parcări improvizate. Sunt șoferi care nu au nicio jenă să intre cu mașina până aproape de Piața Unirii, deși acest lucru nu e permis.

În ultima săptămână, polițiștii locali au dat 145 sancțiuni contravenționale și au lipit autocolante pe parbrizele a 225 autovehiculelor. Șoferii acestora au fost surprinși oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport sau pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

„Pentru primele situații, sancțiunile de încadrează, în funcție de faptă, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt între 2.000 și 10.000 lei”, transmite PLT.

Alte 40 de autovehicule au fost ridicate, deoarece încurcau circulația. „Astfel de probleme au fost constatate de polițiștii locali în zone precum Poșta Mare, A. Pacha, Sergent Mușat, Regimentul 5 Vânători, Gheorghe Lazăr, Piatra Craiului etc. Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni”, mai precizează aceeași sursă.

About Post Author