4.600 de lei, amenda medie dată de Protecția Consumatorilor în vest

protecția consumatorilor

Acum fac controale la târgurile de Crăciun, dar, în restul anului, au verificat peste 7.000 de agenți comerciali, din diverse domenii. Comisarii de la Protecția Consumatorilor Vest au avut un an plin, în care au dat amenzi consistente.

Ați cumpărat ceva de la Târgul de Crăciun și aveți impresia că nu corespunde așteptărilor voastre? Treceți pe la Protecția Consumatorilor, pentru că astfel de târguri sunt chiar tema controalelor care au loc în această perioadă. Comisarii verifică toate aspectele: de la jucării care pot fi periculoase pentru cei mici, la îmbrăcăminte și încălțăminte care nu sunt ce spun vânzătorii că sunt. Telefonul Consumatorului, unde puteți sesiza orice neregulă, este 021-9551.

În 2019, comisarii CRPC Regiunea Vest Timiș, care acoperă județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, au făcut peste 7.000 de controale. Acestea s-au lăsat cu 6.805-procese verbale. Dintre acestea, cam jumătate au fost pentru constatarea diverselor contravenții. Comisarii au aplicat 3.990 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre ele fiind însă avertisment.

Au fost date, de asemenea, 1.865 de amenzi, în valoare totală de 8,6 milioane de lei. În 2019, CRPC Regiunea Vest Timiș a emis 79 de decizii, din care cinci de închidere temporară de activitate.

About Post Author