7 aprilie 2020

38 de pacienți cu coronavirus, internați la Timișoara. Nu sunt cazuri noi din Timiș

coronavirus

Ultimii doi pacienți confirmați cu noul coronavirus internați la Timișoara vin de la Hunedoara. Sunt, în total, 38 de cazuri. Se vor face, în Timiș, mai multe teste, pentru că sunt disponibile încă trei aparate de analize.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara sunt 38 persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost internați doi pacienți noi care provin din județul Hunedoara. Nu a fost nimeni externat. Pe de altă parte, la Timișoara se vor putea face mai multe teste. „Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a pus la dispoziţia autorităţilor două aparate complete de RT-PCR, destinate diagnosticului infecţiei cu SARS-CoV-2. Prin utilizarea acestor dispozitive, capacitatea de diagnostic va creşte semnificativ în regiunea de vest (…) De asemenea, Centrul Regional de Sănătate Publică Timiş dispune de încă un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, ce va fi pus la dispozitie pentru a degreva Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş»”, a anunțat, miercuri, DSP Timiș.

În acest moment, în Timiș sunt în carantină instituționalizată 103 persoane. Alte 750 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Sfaturi de la DSP

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu noul coronavirus sunt febră, tuse uscată și oboseală. Pot apărea, de asemenea, respirație dificilă, expectorație și roșu în gât. Nu trebuie însă să vă prezentați direct la Urgențe! „Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi”, transmit cei de la DSP.

Specialiștii în sănătate publică spun că ar fi bine să urmați niște reguli, pentru protecția voastră și a celor din jur. Preferabil ar fi să nu folosiți transportul în comun. Dacă totuși trebuie să apelați la aceste mijloace de deplasare, tineți cont de aceste recomandări:

  • Încercați să reduceți deplasările în această perioadă, dacă este posibil.
  • Evitaţi autobuzele în caz de aglomeraţie. Lăsaţi să treacă autobuzele aglomerate și așteptați unul mai puțin aglomerat.
  • Staţi la minimum 1.5 metri distanţă (cât doi pași mari) de ceilalţi pasageri, dezinfectaţi-vă pe mâini înainte, în timpul şi imediat după călătorie.
  • Folosiţi un şerveţel pentru a vă ţine de stâlp, evitaţi să vă atingeţi faţa şi folosiți dezinfectant pentru mâini dacă îl aveți

La Timișoara, de joi, 19 martie, transportul în comun va fi restricționat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: