300 de artiști, la Timișoara. La Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice

caricatură

Capitala artei vizuale satirice și a caricaturii se mută, pentru trei zile, la Timișoara. Artiști din toată lumea vin să-și prezinte lucrările aici, iar printre invitați se numără Tudor Gheorghe Dorel Vișan, Helmuth Duckadam sau Elisabeta Lipă.

În perioada 18-20 octombrie, Muzeul Național al Banatului, în parteneriat cu Fundația Popas, CJ Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România, organizează a șaptea ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. În Bastionul Theresia vor expune peste 300 de artiști din 70 de țări.

Inițiatorul evenimentului este Ștefan Popa Popa’s, considerat cel mai rapid caricaturist din lume. Printre invitații lui din acest an se numără Antonio Calderon și Tomas Gallego, din Spania, Rudy Gheysens (Belgia), Jean Plantu (Franța), Grigori și Ilya Katz (Israel), Constantin Ciosu și Mihai Pînzau (România) sau Jugoslav Vlahovici (Serbia).

Salonul de Caricatură începe oficial vineri, 18 octombrie, la ora 16, cu deschiderea Muzeului Popa’s, în noua sa formă. Sunt invitați să particpe la acest eveniment Tudor Gheorghe, Ioan Bocșa, Aura Twarowska, Dorel Vișan, Helmuth Duckadam, Elisabeta Lipă și Mihai Tatulici, dar autorități locale. Pe durata salonului participanții vor face live caricaturi participanții și va avea loc, de asemenea, o școală de caricatură.

About Post Author