3.000 de joburi la stat, de la începutul anului. Primăriile, cei mai mari angajatori

experiență

sursa foto: Unsplash / John Schnobrich

Instituțiile de stat au oferit, în primele două luni ale anului, 3.000 de locuri de muncă, din care 90% pentru funcții de execuție. Comparativ, în același interval de timp, sectorul privat a avut 65.000 de poziții noi.

Potrivit datelor jobradar24.ro, cel mai mare agregator de joburi, dezvoltat de eJobs.ro, în sistemul public, din cele 3.000 de posturi, 90% sunt funcții de execuție. „Statul devine un competitor din ce în ce mai puternic pentru angajatorii din mediul privat. Autoritățile au anunțat că, pentru 2023, angajările au fost deblocate cu 90.000 de posturi, cele mai multe în educație, sănătate și în instituții de forță. Începutul anului a venit cu 3.000 de joburi noi în acest sector, în condițiile în care, pentru întregul an 2022, au fost înregistrate puțin peste 12.000”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv peste 430, aparțin instituțiilor de stat din București. Urmează Cluj, Iași și Timiș. La polul opus sunt județe precum Vrancea, Sălaj, Mehedinți, Ialomița, Caraș-Severin sau Gorj.

Instituțiile care au cele mai multe oferte sunt primăriile, școlile și spitalele. Pozițiile pentru care s-au căutat cei mai mulți candidați au fost de muncitor calificat și necalificat, îngrijitor, asistente medicale, referent, șofer și paznic.

„O bună parte din aceste joburi intră în orizontul profesional al candidaților din categoria de vârstă 45+, care privesc cu un grad mare de încredere o eventuală angajare la stat”, mai spune Badea.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 29.000 de locuri de muncă, din care 1.300 sunt la stat.
 

About Post Author