25 de migranți, înghesuiți într-o dubiță, prinși la Cenad

migranți

Poliţiştii de frontieră de la PTF Cenad au găsit, ascunşi într-o autoutilitară, nu mai puțin de 25 de cetăţeni din Pakistan, India și Vietnam care încercau să treacă ilegal granița. Mașina era condusă de un sârb care a fost arestat pentru 30 de zile.

În 20 septembrie, puțin după miezul nopții, la PTF Cenad s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb de 46 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Germania, și transporta, conform documentelor, canturi de plastic cu destinația Germania.

„Acționând în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă 25 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. Sunt cetățeni din Pakistan, India și Vietnam cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, au trasmis oamenii legii.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru cetățenii străini. Șoferul sârb este cercetat pentru trafic de migranţi. Judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru cetățeanul sârb.

About Post Author