22 migranți înghesuiți într-o dubiță care transporta vată minerală

migranți

Weekend plin la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Aproape 30 de migranți au fost prinși la finele săptămânii trecute, în timp ce încercau să ajungă ilegal în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad a ajuns, sâmbătă, pentru efectuarea formalităţilor, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român de 30 de ani care conducea o autoutilitară înmatriculată în România. Documentele arătau că în mașină era vată minerală, care ar fi trebuit să ajungă în Franța.

Oamenii legii au verificat mașina și au descoperit, în compartimentul pentru marfă, nu mai puțin de 22 de bărbați. Este vorba despre cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Egipt, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani. Aceștia voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Tot sâmbătă, în zona aceluiași PTF, polițiștii de frontieră au observat un autoturism din care au coborât patru bărbați care au luat-o la fugă, încercând să ocolească punctul vamal.
Cei patru au fost reținuți și identificați în baza pașapoartelor ca fiind cetățeni marocani, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, deținători de vize și intrați legal în țară. A fost reținut și și șoferul autoturismului, cetățean român.

„În ambele situații, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru cei doi șoferi români, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini”, a transmis Poliția de Frontieră.

About Post Author