200 de copii vor învăța din toamnă într-un corp nou de clădire la Școala Gimnazială 13 / FOTO

Școala Gimnazială 13

Noua clădire a Școlii Gimnaziale 13 e gata. Are sală de sport și șapte săli de clasă și va fi dată în folosință în anul școlar 2024 / 2025. Primăria a început recepția lucrărilor.

Primăria Timișoara a ridicat o clădire nouă, cu sală de sport și șapte săli de clasă, la Școala Gimnazială 13, din Calea Șagului. Vor învăța aici, din viitorul an școlar, aproape 200 elevi.

„E o școală la standarde europene și mă bucur că din toamnă copiii vor avea nu doar clase noi, ci și o sală de sport nouă. Numărul copiilor care vor să frecventeze această școală este în creștere de la an la an și cu noul corp de clădire putem rezolva presiunea nevoii de spațiu. Face parte din strategia noastră pe educație să le oferim tuturor copiilor condiții moderne de studiu, indiferent dacă merg la o școală centrală sau din cartier. Îi mulțumesc doamnei directoare Sorina Sîrbu pentru implicarea constantă în acest proiect”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cele șapte clase au fost deja mobilate. În sala de sport urmează să fie montat o tribună cu 30 de locuri și echipamente pentru gimnastică, baschet și volei. Clădirea nouă cu parter și etaj se întinde pe o suprafață construită de 533 mp, iar firma contractată pentru execuție a anunțat finalizarea lucrărilor. Primăria a demarat procedurile pentru a recepționa noua clădire.

Primăria Timișoara a depus la finanțare pe fonduri europene acest proiect la începutul toamnei în 2020. Suma exactă prevăzută în contractul semnat recent la Ministerul Dezvoltării era de 3,79 milioane de lei. PMT a primit spre decontare 3,05 milioane de lei, adică 80,4% din suma eligibilă. Datele pot fi consultate pe site-ul ADR Vest.

About Post Author