23 ianuarie 2021

19 persoane în carantină în Timiș. Încă sunt așteptate containerele promise de primărie și CJ

carantină

19 persoane în carantină și 436 în autoizolare. Sunt cele mai noi date de la autorități. În Timiș sunt 196 de locuri de carantină, iar mult promisele containere încă nu sunt funcționale. Primăria are opt și mai cumpără încă 10, iar cele ale CJ Timiș sunt așteptate să ajungă zilele acestea.

DSP Timiș a anunțat, miercuri dimineață, că în județ sunt în autoizolare 436 de persoane. De asemenea, sunt și primele 19 persoane în carantină. Autoritățile spun că sunt 196 locuri pentru carantină în Timiș. Potrivit legii, locurile în care sunt acestea sunt secrete.

Primăria Timișoara și CJ Timiș anunță, de două săptămâni, că vor pune la dispoziția autorităților sanitare mai multe containere speciale de carantină. Nu s-a trecut însă de faza de discuții. „Vom avea acele containere pentru carantină funcționale în câteva zile. Nu sunt încă funcționale. S-au făcut racordurile la rețelele de utilități, dar n-a putut fi consolidată platforma pe care vor fi puse din cauza ploilor continue. Dacă va fi vremea bună poate se reușește să se realizeze platforma. În o zi sau două, ele vor fi funcționale. Sunt opt bucăți, toate vor fi amplasate în aceeași locație”, a declarat marți, 10 martie, primarul Timișoarei.

Cele opt containere sunt cumpărate de aproximativ doi ani de Direcția de Asistență Socială a PMT, dar nu au fost folosite niciodată. Între timp, PMT semnează, miercuri, contractul pentru achiziționarea a încă zece. „Se așteaptă fabricarea lor. Nimeni nu ține pe stoc, asta este problema, că nu găsești pe stocuri. Spațiile folosite pentru carantină sunt spații deja existente (…) Nu știu să spun în cât timp trebuie să vină, cât mai repede. Firma este serioasă, așa mi s-a spus. Se va strădui să le furnizeze cât mai repede”, a explicat edilul-șef.

CJ așteaptă și el

Consiliul Județean Timiș cumpără și el module duble pentru izolarea oamenilor care vor intra în carantină. Prețul este de 250.000 de lei pe cinci module duble de izolare. Vorbim despre zece containere dotate cu baie și chicinetă. „Încep să fie distribuite săptămâna aceasta de cel care ne-a ofertat. Vor fi preluate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență în zonele de frontieră. În această săptămână vor veni primele șapte termoscannere, din cele 11 achiziționate, și vor fi distribuite Poliției de Frontieră”, afirma Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: