1,5 milioane de euro din PNRR, pentru reparații la clădirile de la Cioca

cioca

Clădirile de pe aerodromul utilitar de la Cioca, „recuperate” recent de la Primăria Timișoara, vor intra în reparații. CJ Timiș vrea pentru asta bani din Programul Național de Redresare și Reziliență, așa că, într-un plen extraordinar, au votat două hotărâri pe această temă.

Consilierii județeni au aprobat, joi, documentația necesară pentru depunerea a două proiecte care să primească finanțare prin PNRR. Este vorba despre „renovarea energetică moderată” a unui corp administrativ, a clădirii aerogării și a hangarului de la aerodromul utilitar Cioca.

Pentru corpul administrativ și autogară, suma necesară ar fi de 2,7 milioane lei, cu TVA, adică aproape 560.000 de euro. În cazul hangarului, lucrările sunt estimate la 4,9 milioane lei, cu TVA, ceea ce înseamnă puțin peste un milion de euro.

Reabilitarea prespune termoizolarea pereților exteriori, schimbarea ferestrelor și modernizarea instalațiilor de încălzire, apă caldă și iluminat. Pe clădiri urmează să fie montate și panouri solare pentru producerea energiei electrice și a apei calde.

CJ Timiș a achiziționat clădirile de la Primăria Timișoara, plătind pentru anexe, hangar, corpul administrativ și aerogară 2,6 milioane de lei. Este vorba, în total, despre nouă clădiri pe care municipalitatea le avea la Cioca. Acestea au suprafețe cuprinse între 31 și 1.973 metri pătrați. Aproape jumătate din sumă era doar pentru hangar.

Aerodromul Cioca este nefuncțional. El ar putea fi folosit ca bază pentru zboruri de agrement, aerotaxi sau paraşutism, dar și pentru diverse evenimente artistice. CJ Timiș a făcut, între timp, demersuri la Autoritatea Aeronautică Română, pentru reautorizarea pistei . Procedura ar urma să fie încheiată în câteva luni.