14 zile de restricții în Timișoara și alte 26 localități. Se închid restaurantele, cinematografele și teatrele

ziua județului

27 de localități din Timiș trec la un alt nivel de restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV. Masca e obligatorie peste tot, se închid în interior restaurantele și nu mai e voie să organizezi spectacole. Nu va intra în carantină nicio localitate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență decis, luni, că pe întreg teritoriul județului Timiș este obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise, astfel: pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ, în piețe agroalimentare, zone de așteptare, stații de transport public, peroane, puncte de trecere a frontierei, grădini de vară, ceremonii religioase, în zonele de promenadă aglomerate, incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și malluri, în intervalul orar 6 – 24.

De asemenea, în localitățile în care a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori, pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activitățile cu publicul în interiorul clădirilor ale restaurantelor, sălilor de evenimente, cafenelelor,barurilor, cluburilor și discotecilor. Restaurantele pot funcționa în regim take away (la pachet) și livrare la domiciliu Este exceptată activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare pentru clienții cazați în aceste unități. În aceleași localități se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc, cu excepția agențiilor de pariuri și loto unde se eliberează bilet. Vor fi închise și toate piețele, cu excepția celor agro-alimentare.

14 zile de pauză culturală. Inclusiv în aer liber

Vor fi închise, timp de 14 zile, cinematografele, teatrele și nu vor mai putea fi organizate concerte și evenimente culturale în aer liber. Galeriile de artă și muzee rămân, din informațiile noastre, deschise. „În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul unităților administrativ teritoriale, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pot institui orice altă măsură suplimentară de siguranță, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș și cu respectarea normelor legale în vigoare”, scrie în aceeași hotărâre.

Decizia este aplicabilă de marți, 13 octombrie, în 27 de localități, după cum urmează: Buziaș – 2,86, Făget – 1,84, Sânnicolau Mare – 2,34, Belinț – 1,63, Dudeștii Noi – 3,78, Dudeștii Vechi – 1,6, Dumbrăvița – 2,18, Găvojdia – 2,44, Ghiroda – 2,15, Ghizela – 1,74, Giroc – 2,28, Moșnița Nouă- 2,21, Șag – 1,69, Saravale – 2,34, Teremia Mare – 1,70, Valcani – 1,57, Timișoara – 1,91, Cenei – 1,63, Coșteiu – 1,8, Foeni – 5,74, Iecea Mare – 2,21, Jamu Mare – 1,66, Jebel – 3,26, Pesac – 2,97, Pișchia- 1,56, Sânandrei – 1,86 și Secaș – 2,87.

Localitățile în care rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori – Dudeștii Noi, Foeni, Giroc și Jebel – nu vor fi carantinate. Conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în prezent nu sunt întrunite condițiile pentru carantinarea lor.

About Post Author