24 ianuarie 2021

14 zile carantină, dacă vii în România din aproape 40 de țări. Printre ele, Franța, Spania și Marea Britanie

carantină

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor din zona galbenă. Cei care vin în România din aceste țări intră timp de 14 zile în carantină. Pe această listă sunt, printre altele, Cehia, Franța, Olanda, Belgia, Spania sau Marea Britanie.

Țările din zona galbenă sunt considerate cu risc epidemiologic ridicat, iar la intrarea în România este necesară carantină timp de 14 zile. Criteriul pentru includerea în zona galbenă este ca rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 la 100.000 de locuitori în 14 zile să fie mai mare decât cea a României.

Măsura intra în vigoare din 7 octombrie. Sunt exceptate de la carantină persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pentru o perioadă mai mică de 72 de ore și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. Cei care intră în carantină pot ieși după a 10 zi, dacă fac un test de Cvid în ziua a opta, rezultatul este negativ, iar ei nu prezintă simptomatologie specifică.

Iată lista publicată de INSP: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, SUA, Peru, Kuwait, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxemburg și Belize.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: