133 de oameni căutați de poliția română, găsiți într-o săptămână în Spațiul Schengen

poliția

foto: Arhivă

Poliţiştii români şi partenerii lor din zona Schengen au găsit, în decurs de o săptămână, 753 de persoane, 45 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

„În perioada 22 – 28 decembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 753 de persoane, 45 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 620 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, transmite IGPR.

Mașini și oameni cu probleme, găsiți în Schengen

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare și au depistat 95 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen. În România au fost găsite, de asemenea, 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, dar și 43 de autovehicule căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 133 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 13 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

About Post Author