13 artiști din patru țări creează, în aceste zile, la Jimbolia / FOTO

jimbolia

Artiști din Polonia, Slovenia, Serbia și România se întâlnesc, în această perioadă, la Jimbolia. Ei participă la Simpozionul Internațional de Artă „Stefan Jäger”, un eveniment care se desfășoară de peste zece ani.

Scopul acțiunii este dual. Se țintește, pe de o parte, îmbogățirea colecției Muzeului „Stefan Jäger” din Jimbolia, iar pe de altă parte, păstrarea și promovarea rețelei artistice euroregionale. Simpozionul reflectă specificul bănățean: interacțiune interculturală, cu posibilitatea păstrării propriei identități.

Simpozionul Internațional de Artă „Stefan Jäger” întărește convingerea că, pentru a-și păstra identitatea și pentru a rămâne un model de interacțiune interetnică, Banatul de azi are nevoie de evenimente culturale și în localitățile medii sau mici, de promovarea unor valori în jurul cărora să se coaguleze comunitatea regională.

Tot în această perioadă, la Jimbolia are loc o tabără de pictură pentru copii. Este prima dată când ea se suprapune cu simpozionul internațional, tocmai din dorința de a crea o legătură trainică între copil, artist și maestru. Coordonatorul proiectului este profesoara Suzana Hlușcu, de la Clubul Copiilor Jimbolia.

Întreaga acțiune este organizată de Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, susținută de primărie și consiliul local. Curatorii Simpozionului Internațional de Artă „Stefan Jäger” sunt, ca și la precedentele ediții, artiștii Costin Brăteanu și Tar Béla.

About Post Author