122 de imagini despre lumea de azi. Expoziția World Press Photo, din nou la Timișoara

world press photo

Kamloops Residential School, de Amber Bracken, Canada, pentru The New York Times

Fotografii care spun mai mult decât orice vorbe. Despre asta este vorba la World Press Photo, cea mai importantă expoziție mondială de fotojurnalism. Ea ajunge din nou la Timișoara și, de această dată, va putea fi văzută în stradă.

Cea de-a 65-a ediție a expoziției World Press Photo va putea fi vizitată și anul acesta, în România, în perioada mai – august. Prezentă pentru a 11-a oară în România, expoziția va ieși din muzee și va fi prezentată în centrele a opt mari orașe: București, Timișoara, Cluj, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța și Oradea. Timp de 35 de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse simultan în perioada 1 mai – 4 iunie.

Vor fi 122 de fotografii, care vor fi însoțite și de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicația Smartify. Veți putea asculta, așadar, istoria fiecărei imagini.

Competiția World Press Photo premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, peste 4.000 de fotografi au înscris aproape 65.000 de lucrări. Au fost selectați 241 de câștigători regionali și 4 câștigători globali:

  • Premiul „fotografia anului”: Kamloops Residential School, de Amber Bracken, Canada, pentru The New York Times
  • Premiul „articolul anului”: Saving Forests with Fire, de Matthew Abbott, Australia, pentru National Geographic/ Panos Pictures
  • Premiul pentru proiecte pe termen lung: Amazonian Dystopia de Lalo, de Almeida, Brazil, pentru Folha de São Paulo/ Panos Pictures
  • Premiul pentru proiect multimedia: Blood is a Seed de Isadora Romero, Ecuador

Expoziția World Press Photo este adusă în România de Fundația Eidos, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

About Post Author