12 romi din Bocșa, băgați în carantină. După ce au mințit și au făcut scandal la Cenad

Vama Cenad

foto: Arhivă

Au ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, au spus că vin din Italia și, când li s-a comunicat că trebuie să intre în carantină, au început să facă scandal. Apoi au zis că vin din Germania! E povestea a 12 romi din Bocșa, băgați în carantină marți seară.

Marți după-amiază, în PTF Cenad au ajuns trei mașini înmatriculate în Italia, în care se aflau 12 cetățeni romani, șase adulți și șase minori. Ei le-au spus polițiștilor de frontieră că vin de la Torino și vor să ajungă acasă în Bocșa, județul Caraș-Severin. În momentul în care reprezentantul DSP le-a comunicat că trebuie să intre in regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, oamenii și-au modificat declarația inițială, susținând că vin din Germania.

Spiritele s-au încins și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și a jandarmilor. „Persoanele au devenit recalcitrante solicitând finalizarea formalităților de frontieră și permiterea continuării călătoriei, motiv pentru care polițiștii de frontieră au solicitat sprijin pentru restabilirea ordinii publice colegilor din cadrul IPJ Timiș și IJJ Timiș”, transmit cei de la Poliția de Frontieră.

În cele din urmă, lucrurile s-au calmat. Cele 12 persoane urmează să fie preluate de reprezentanții DSP Timiș și plasate într-un loc de carantină. Adulții nu vor scăpa însă. Ei sunt cercetați pentru fals în declarații. (sursa foto: www.voceatimisului.ro)

About Post Author