12 decese la pacienți infectați cu noul coronavirus. Autoritățile au numărat de două un mort!

covid

Încă două persoane au murit, fiind infectate cu noul coronavirus. Oricât de incredibil ar părea, autoritățile admit că au greșit numărătoarea! Unul dintre decedații anunțați anterior cu numărul 11 era, de fapt, numărul 5.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la miezul nopții trecute, că în România s-au înregistrat „al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus”. Asta, după ce, cu doar câteva ore înainte, anunțase decesele cu numele 9, 10 și 11. „Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de 23 martie”, a transmic GCS.

Cele două noi decese sunt:

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. A fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemică, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din Ialomița, internat în Spitalul Comănești, Bacău, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat în 22 martie în stare gravă. Suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

About Post Author