105.000 lei în amenzi, pentru gunoaie aruncate pe Drumul Boilor

drumul boilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au dat, joi, trei amenzi în valoare totală de 105.000 lei unor persoane care nu au respectat legislația referitoare la depozitarea și predarea deșeurilor.

Totul a pornit de la faptul că polițiștii locali au constatat, în urmă cu câteva zile, că în zona intersecției centura Timișoarei cu Drumul Boilor a „răsărit” o rampă ilegală de gunoi, cu deșeuri provenind din construcții și reciclabile.

În urma verificărilor au fost identificate două persoane care au abandonat acolo gunoaiele. Fiecare dintre acestea a primit câte 45.000 lei amendă. Ulterior, polițiștii au găsit și sursa primară a deșeurilor, adică un șantier din Giroc. A fost identificat și deținătorul acestuia, care a fost amendat cu 15.000 de lei, pentru predarea deșeurilor unui operator neautorizat.

drumul boilor

„S-a dispus, ca măsură complementară, colectarea deșeurilor și predarea acestora unui operator autorizat. Atragem atenția că astfel de obiceiuri, respectiv predarea deșeurilor unor persoane neautorizate, care le abandonează mai apoi pe terenuri virane sunt în atenția noastră, fiind aplicate sancțiuni drastice pentru nerespectarea prevederilor legale”, a transmis PLT.

About Post Author