100 cele mai bune afișe Germania – Austria – Elveția, din nou la Timișoara. La Faber

afișe

sursa foto: Facebook / Faber

La Timișoara pot fi văzute, din nou, cele mai bune afișe din Germania, Austria și Elveția. Expoziția, curatoriată de Ovidiu Hrin, este deschisă timp de două săptămâni, la Faber.

„100 cele mai bune afișe Germania – Austria – Elveția” este o expoziție organizată anual de Asociația 100 Beste Plakate e. V. (100 beste Plakate). Ea își propune să facă publice realizări deosebite din domeniul designului de afiș din cele trei țări. La Timișoara, expoziția este organizată în colaborare cu Centrul Cultural German Timișoara, Typopassage Tm și Faber.community, cu sprijinul Goethe-Institut București.

La competiția organizată de „100 Beste Plakate” pot fi trimise afișe de toate genurile și în toate tehnicile de tipărire, concepute și publicate în anul respectiv. Ea a avut deja 20 de ediții și participă anual numeroși designeri grafici, studenți din domeniul designului grafic de la universități de artă și colegii tehnice, agenții, birouri, comisionari precum și print shops.

La Timișoara vor fi prezentate afișele ediției din 2020. Selecția a fost făcută dintre 1.973 de afișe trimise de 600 de artiști. Selecția reprezintă o largă gamă stilistică de design de afișe din țările vorbitoare de limbă germană și prezintă lucrări ale designerilor profesioniști, alături de cele ale studenților.

Curatorul de la Timișoara este designerul Ovidiu Hrin, de la Synopsis // Typopassage. Expoziția va putea fi văzută până în 5 iunie, de marți până duminică, între orele 15 și 20.