10 milioane de țigări ascunse printre bomboane. Percheziții la traficanți români și ucraineni / FOTO

țigări

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pun în aplicare, joi, 33 de mandate de percheziție în județele Suceava, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Dolj și Timiș.

Totul, într-un dosar vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracțional organizat, contrabandă, contrabandă asimilată și spălare de bani.

„Din cercetări a reieșit că, la finele anului 2022, pe teritoriul României, s-ar fi constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acțiune și componență internațională, format din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă și contrabandă asimilată, respectiv introducere în țară, comercializare și transport a unor cantități importante de produse accizabile (țigarete), atât pe teritoriul României, cât și pe cel al Uniunii Europene”, transmit oamenii legii.

Țigaretele cumpărate din Ucraina și Republica Moldova erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de cetăţeni ucraineni, fiind ascunse printre bomboane și alte dulciuri. După ce ajungeau în România, erau duse în depozite, descărcate, reîncărcate în alte vehicule și transportate către alți clienți.

Țigaretele ar fi fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din județele Suceava și Tulcea. Românii care făceau parte din rețea se ocupau de găsirea unor spații de depozitare și a unor clienți cu posibilități de distribuție.

„În cursul investigațiilor, au fost realizate prinderi în flagrant delict și efectuate percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete provenite din contrabandă”, mai spun polițiștii.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

About Post Author